1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
« »

Afrikaanse Kunst Zulema OverOns 004

Mijn interesse in verschillende culturen is mede ontstaan door de vele reizen welke ik wereldwijd heb mogen maken. Vooral de Afrikaanse cultuur bleek een grote aantrekkingskracht op mij te hebben. De verschillende continenten en hun culturen hebben mij van kinds af aan al sterk weten te interesseren en zijn door het vele reizen vele malen toegenomen.

In beginsel was het de Egyptische cultuur welke mij aansprak maar al snel waren het de culturen uit het midden en westen van Afrika, het zogenaamde “ donker Afrika ”, waar mijn voorkeur naar uit ging.

Afrikaanse Kunst Zulema OverOns 001


Ondanks dat Mali maar voor een klein deel onder donker Afrika valt en grotendeels tot de Sahara behoort is dit land toch een van mijn favorieten.

Waarschijnlijk veroorzaakt door de vele nog in stand gehouden tradities en bijbehorende kleurenpracht welke toegepast worden in de culturen van de Dogon en de vele bevolkingsgroepen zoals de Fulani welke hier nog steeds leven en zeker niet te vergeten de oude karavaanstad Timboektoe die bij vele gelijk staat aan Verweggistan.

Hier staan de twee oudste moskeeën van Afrika en men had een van de eerste universiteiten ter wereld.

 

Afrikaanse Kunst Zulema OverOns Dan Mask

Op een gegeven moment heb ik besloten een authentiek Afrikaans masker (een Dan gezichtsmasker uit Ivoorkust / Liberia) te gaan aanschaffen wat een design volle verfraaiing binnen mijn interieur bleek te zijn gezien de vele reacties van gasten.

De objecten zijn voor mij, mede door de toegepaste vakmanschap, kleurschakeringen, creatieve vormgeving, uitstraling en kracht uitermate designvol.

Ik hoop hiermee dat men de Afrikaanse kunst weet te gaan waarderen en dat men Afrika en zijn bevolking meer gaat respecteren.

Afrikaanse Kunst Zulema OverOns 003

 

Tegen een kleine vergoeding zijn wij bereid bij u langs te komen met enkele maskers, beelden of
kuba-kleden, zodat u beter in staat bent te beoordelen welke het mooist binnen uw interieur past