1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
« »

Onze maskers

Chiwara Masker

Artikelnummer: msk050/17

Land van herkomst: Zuidelijk Mali / Ivoorkust

Bevolkingsgroep: Bambara

Afmetingen (hxbxd): 94 bij 25 bij 24 cm

Vervaardigd uit: hout, raffia en metaal

Prijs 385,- euro (inclusief standaard en verzendkosten binnen Nederland)

 

De Chi Wara maskers behoren tot de Bambara genootschap uit Mali / Ivoorkust en belichamen de mythische held die uit de hemelen de mensen kwam onderwijzen hoe het land te bewerken.
De Chi Wara maskers verschijnen in paren (mannelijk en vrouwelijk) tijdens oogstfestivals.
Zij zijn aan een mand vastgebonden(hier niet aanwezig) en worden zo op het hoofd gedragen. Het lichaam wordt verborgen onder een kostuum van raffia vezels.

De Chi Wara is een mythisch karakter dat de Bambara mensen geleerd hoe ze het land te bewerken. De Chi Wara maskerade wordt uitgevoerd op het moment van planten en oogsten en imiteert de stappen van de antilope. De gebogen boog van de figuur bootst de kromming van de rug van de boer als hij het land cultiveert, en de lange slanke horens vertegenwoordigen de stengels van de gierst Bamana mensen groeien. De Chi Wara maskerade wordt uitgevoerd door 2 mannelijke tieners, men is gekleed als Chi Wara en de andere is gekleed als zijn vrouwelijke tegenhanger. Het vrouwtje bovenbouw draagt een baby op haar rug. De 2 samen te dansen betekent eenheid en balans..

Sommige Chi Wara maskers hebben elementen van andere dieren in zich, het oppervlakte is gesneden met textuur en bewerkt met palmoliën. De lange hoorns vertegenwoordigen de gierst die wordt geoogst.

Terug

Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 03Klik op de afbeelding voor meer foto's.

Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 01Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 02Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 04Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 05Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 06Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 07Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 08Afrikaanse Kunst Mali Ivoorkust Chiwara MSK050 09Chiwara MasksMaliIvoorkust

 

€385.00