1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
« »

Onze beelden

Namchi Beeld

Artikelnummer: bld031/16

Land van herkomst: Kameroen

Bevolkingsgroep: Namchi

Afmetingen (hxbxd): 32 bij 18 bij 10 cm

Vervaardigd uit: hout, kauri's, kralen en metalen voorwerpen

Prijs 215,- euro (inclusief voetplaat en verzendkosten binnen Nederland)

 

De Namji bevolkingsgroep zijn de mensen die in het westelijke gebied van Noord - Kameroen wonen. De Namji zijn befaamd om hun houten poppen die met geometrische eigenschappen worden gesneden en die met kleurrijke halsbanden, , kauri schelpen, muntstukken, metaal stroken, vezel en leer worden versierd.


De poppen die door de nog onvruchtbare jonge Namji meisjes worden gehouden om zo hun vruchtbaarheid te bevorderen en zich zo trachten te verzekeren van toekomstige vruchtbaarheid, worden onder de mooiste houdsnijwerk poppen van Afrika geschaard.


Ze zijn gesneden uit hardhout. De pop zou een naam hebben, worden gevoed, aangesproken op hun buik en op de rug worden gedragen overal waar het kind zou gaan. Dit was de eerste baby van de jonge meisjes,  haar verantwoordelijkheid, alles ter voorbereiding op haar rol als moeder in haar toekomstig leven.


Zo'n pop is het verplichte geschenk van een jongeman aan zijn verloofde en krijgt het geslacht dat het paar zich wenst als toekomstig kind.

Terug

Afrikaanse Kunst Kameroen Namchi BLD31 00Klik op de afbeelding voor meer foto's.

Afrikaanse Kunst Kameroen Namchi BLD31 01Afrikaanse Kunst Kameroen Namchi BLD31 02Afrikaanse Kunst Kameroen Namchi BLD31 03Afrikaanse Kunst Kameroen Namchi BLD31 04Afrikaanse Kunst Kameroen Namchi BLD31 05Afrikaanse Kunst Kameroen Namchi BLD31 06KameroenNamchi

€215.00