1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
« »

Onze beelden

Igbo Beeld

Artikelnummer: bld011/05

Land van herkomst: Nigeria

Bevolkingsgroep: Igbo

Afmetingen (hxbxd): 70 bij 14 bij 15 cm

Vervaardigd uit: hout en kaolin

Prijs 135,- euro (inclusief voetplaat en verzendkosten binnen Nederland)

 

De Igbo omvat ongeveer tien miljoen individuen en leven hoofdzakelijk in de beboste gebieden van zuid west Nigeria aan beide kanten van de Niger rivier, ze zijn landbouwers en handelaars, maar jagen en vissen doen zij ook.

Zij zijn onderverdeeld in drieëndertig subgroepen die over ongeveer twee honderd dorpen verspreid liggen in de bossen en moeraslanden. De hoofden van families vormen de raad van oudsten, welke hum macht met talrijke geheime genootschappen delen. Deze genootschappen oefenen grote politieke en sociale invloed uit. Er is sterke sociale druk naar individueel onderscheid, en de mensen kunnen zich omhoog bewegen naar een volgende rang door het aantonen en verwezenlijken van hun grootmoedigheid.

Het beeldhouwwerk van Igbo is onderworpen aan strikte regels: de figuren zijn over het algemeen frontaal, symmetrisch, en rechtop, met lichtjes uitgespreide benen en armen die langs het lichaam worden gehouden met vooruit gestoken handen en open palmen. Deze standbeelden worden getoond tijdens ceremonies en versterken de betekenis van communautaire solidariteit.

 

Terug

Afrikaanse Kunst Nigeria IgboKlik op de afbeelding voor meer foto's.

Afrikaanse Kunst Nigeria Igbo BLD011 01Afrikaanse Kunst Nigeria Igbo BLD011 02Afrikaanse Kunst Nigeria Igbo BLD011 03Afrikaanse Kunst Nigeria Igbo BLD011 04Afrikaanse Kunst Nigeria Igbo BLD011 05 Afrikaanse Kunst Nigeria Igbo BLD011 06Afrikaanse Kunst Nigeria Igbo BLD011 07igboNigeria

€135.00